Müasir dövrdə düzgün qidalanma barədə daha çox danışılır. Bu vəziyyət ya arıqlamanın zəruriliyi, ya da kimlərinsə kələm satışından gəlir qazanması ilə bağlıdır. Lakin zarafatı bir kənara qoysaq, mən sizi hər gün fastfud yaxud qızardılmış kartof yeməyə dəvət etmirəm. Siz fritür qazanında hazırlanmış dadlı təamları çəkinmədən yeyən və öz doğmalarına yedirdən insanlar kateqoriyasına daxilsinizmi? İnsanlar bu qida növünün həvəskarları və əleyhdarlarına çevriliblər. Bəziləri nəfsin arzularına uymayıb ev üçün belə texnika almağı lüzumsuz görürlər. Digərləri isə fritür qazanını əldə etməklə ev şəraitində istənilən vaxt yemək hazırlamaq imkanı qazanmağı üstün tuturlar. Kartof-frinin ziyanlı olduğunu söyləyən bir çox insanlar belə kartofu xoşlayır və düzgün hesab etmədikləri bu qidanı həvəslə qəbul edirlər. Diyetoloqlar və qəzet sensasiyalarının həvəskarları kartof-frini piylənmə və xərçəngin səbəbi kimi göstərir, hətta onun kişilərdə cinsi pozuntulara yol açdığını iddia edirlər. Hər bir aşpaz fritür qazanında hazırlana biləcək xörəklərin bir neçə reseptini bilir, sürətli qidalanma üçün isə fritür qazanları əvəzolunmazdır. Əlbəttə, belə qida gündəlik qidalanma üçün münasib deyil. Fritür qazanına tələbat nəinki ictimai iaşə obyektləri, həmçinin adi insanlar arasında da artmaqdadır. Bütün bunlara baxmayaraq, əksər ev xanımları fritür qazanını almaq arzusundadır. Hər halda fritür qazanında kartof-fri ilə yanaşı, bir çox ləzzətli xörəkləri də hazırlamaq mümkündür. Belə xörəkləri orqanizm üçün daha az ziyanla yemək istəyənlər üçün. Mənfi təsiri azaltmanın üsullarından biri keyfiyyətli yağdır. Daha bir variant heyvan mənşəli yağda yüksək qaynama temperaturu ilə bişirməkdir. Çünki bunlar doymuş piy turşularıdır. Onlardan tez-tez istifadə etdikdə, orqanizm qanda xolesterinin səviyyəsinin artmasına görə sizə “sağ ol!” deməyəcək. Müasir mətbəxlərdə fritür qazanları üçün ən populyar yağ bitki yağıdır. O, əksinə, xolesterinin səviyyəsinin aşağı düşməsinə səbəb olur. Elektrik fritür qazanı xörəyi çox asan bişirir – bunun üçün heç bir bacarıq və vərdiş tələb olunmur, müasir qurğular kifayət qədər rahat idarə olunur. İş prinsipi yağın müəyyən olunmuş temperaturadək qızdırılmasından ibarətdir, daha sonra fritür qazanı sizin işinizi tamamlayacaq. Sonda gələn səs siqnalı isə yeməyin hazır olduğunu bildirir. Peşəkar fritür qazanı nə ilə fərqlənir? Peşəkar fritür qazanı adi məişət cihazından prinsipial dərəcədə fərqlənmir. Onların hər ikisi fritürün yaxşıca qızdırılmış yağda yaxud xüsusi piydə hazırlanması üçün nəzərdə tutulub. İş prinsipləri arasında da fərq yoxdur, lakin onlar hər halda mövcuddur. Birincisi, əlbəttə, həcmlərin müxtəlifliyidir. İkincisi konstruksiyalar arasındakı fərqdir. Peşəkar fritür qazanında bir neçə xörəyin eyni vaxtda rahat hazırlanması üçün bir neçə zənbil ola bilər. Bir neçə vannanın nəzərdə tutulduğu variantlar da mümkündür. Onların içində eyni vaxtda balıq və ponçik hazırlamaq olar və bu zaman tamlar və iylər bir-birinə qarışmır. Peşəkar fritür qazanı fasiləsiz uzun müddətli iş üçün nəzərdə tutulub. Peşəkar istifadə üçün fritür qazanını necə düzgün seçməli? Peşəkar fritür qazanını seçərkən onun hansı materialdan hazırlandığına fikir vermək lazımdır və əgər bu, “paslanmayan” materialdırsa, əmin olun ki, belə cihaz sizə uzun illər xidmət edəcək, qiyməti yüksək olsa belə. Minalanmış fritür qazanını əldə etmək istəyirsinizsə, onun yanmaya səbəb olacağına, xarici görünüşünün tezliklə korlanacağına, cızıq və qopuqların əmələ gələcəyinə hazır olun. Sizə keyfiyyətli mal lazımdırsa, internet-mağazada geniş çeşiddə və istənilən qiymətə təklif olunan mallarla tanış ola bilərsiniz. Seçim edərkən müəssisənizin ölçülərini və müştərilərin sayını nəzərə almaq lazımdır. Bəzi ictimai iaşə obyektlərində fritür qazanında hazırlanan yeməklər böyük populyarlıq qazandığı halda, digərlərində yalnız menyu assortimentini tamamlayır. Bakıda fritür qazanına ehtiyac duyursunuzsa, megamart.az saytı vasitəsilə ideal variantı seçə bilərsiniz