RESTORAN MƏTBƏXİ ÜÇÜN PEŞƏKAR AVADANLIQ – İŞİN SEÇİLMƏSİ VƏ DÜZGÜN TƏŞKİLİ Restoran, kafe və ya bar açmağa qərar vermisiniz ? Mövcud müəssisədə mətbəx cihazlarını yeniləmək istəyirsiniz? Hər halda, siz düzgün ünvana gəldiniz, çünki bizdə həqiqətən müxtəlif istiqamətlər və qiymət kateqoriyalarının geniş çeşidi var. Ancaq əvvəlcə bütün mövcud mövqelərdən hansının ən optimal olduğunu anlamaq vacibdir. RESTORAN MƏTBƏXİ ÜÇÜN PEŞƏKAR AVADANLIQLARA OLAN TƏLƏBLƏR Restoran üçün avadanlıq seçmək üçün bir sıra tələblər var. Bunlardan birincisi menyuda təqdim olunan xörəklərin çeşidi, xassələri və hazırlanma sürətinə görə formalaşır. Çörək və çörək məhsulları təklif edən müəssisələr üçün avadanlıq seçirsinizsə, o zaman xüsusi sobalar olmadan edə bilməzsiniz. Qəhvə dükanınız varsa, sizə qəhvə və qəhvə əsaslı kokteyllər hazırlamaq üçün avadanlıq lazımdır. Milli mətbəxi olan restoran və kafelərin avadanlıqlarına xüsusi tələblər qoyulur, çünki o, dar çərçivədə olmalıdır. Nəzərə alınacaq ikinci şey müəssisənin miqyası, yəni mətbəxin ölçüsü və zalda qonaqlar üçün oturacaqların sayıdır. Bu amil avadanlıqda icazə verilən yükün səviyyəsini, onun işini və kabinetlərin mövcud həcmini müəyyənləşdirir. Texnika çatmazsa, heyət sifarişləri yerinə yetirməkdə gecikəcək. Onun artıqlığı da arzuolunmazdır, çünki bu, müəssisənin gəlirliliyinin azalmasına səbəb olur. Üçüncü tələb texnologiyanın istifadə olunduğu şəraitdən asılıdır. Yeməklər yüksək rütubət və temperaturda hazırlandığından restoran mətbəxinin avadanlıqları onlara davamlı olmalıdır. Bu avadanlıqların əksəriyyəti bütün günü fasiləsiz işləməli olur. O, bu cür yüklərin öhdəsindən normal gəlməlidir. RESTORAN VƏ KAFE MƏTBƏX İŞÇİLƏRİNİN İŞİNİ SÜRƏTLƏNDİRMƏK ÜÇÜN QURĞULAR Restoranın normal fəaliyyət göstərə bilməyəcəyi başqa bir avadanlıq növü elektromexanikidir . Siyahıya qabların hazırlanması prosesini sürətləndirən və sadələşdirən avadanlıqlar - qarışdırıcılar, dilimləyicilər, ətçəkənlər, xəmir qarışdıranlar və s. Bu peşəkar doğrama avadanlığıdırsa, bıçaq formalarının keyfiyyəti və müxtəlifliyi vacibdir. Müxtəlif konfiqurasiyaların bir neçə kəsici əlavələri aşpazların imkanlarını əhəmiyyətli dərəcədə artırır. Əksər müəssisələr birdəfəlik deyil, yüksək keyfiyyətli qab-qacaq və bıçaqlardan istifadə edirlər. Buna görə də kafe, restoran və ya yeməkxanalar üçün qabyuyan avadanlıqlar haqqında düşünmək vacibdir . O, bir dəfəyə yüzlərlə boşqabdan nəinki yemək qalıqlarını təmizləyir, həm də onların səthlərini sterilizasiya edir. Mətbəxin işləməsi çəki avadanlıqları olmadan mümkün deyil. Qurumun konsepsiyası nə qədər ciddidirsə, tərəzi də bir o qədər dəqiq olmalıdır. Məsələn, molekulyar qastronomiya yeməkləri 0,1 q-a qədər dəqiqlik tələb edir.Restoran üçün çəkili avadanlığa anbar və porsiya tərəziləri daxil ola bilər. Qablaşdırma texnologiyası sifarişin emal sürətinə böyük töhfə verir. Onun sayəsində siz qabların inqrediyentlərini saxlaya və yarımfabrikatları qablaşdırmaya yerləşdirə bilərsiniz. Müştəri sifarişlərinin icrasını sürətləndirmək üçün neytral mətbəx avadanlıqlarından da istifadə olunur. Bunlara masalar, rəflər, dayaqlar, nəqliyyat arabaları və s. daxildir. Bu cihazlar əsas olanlardan daha az əhəmiyyət kəsb etmir, onlarsız etmək çətindir. Baxmayaraq ki, təcrübəsiz restorançılar tez-tez neytral avadanlıqlara məhəl qoymurlar. Lazımi cihazların siyahısını tərtib etməyi məsləhət görürük, onsuz mətbəxdə normal iş prosesini təmin etmək mümkün deyil. Megamart.az onlayn hipermarketi Sizə dünyaca şöhrətli istehsalçılardan böyük bir çeşiddə mətbəx üçün peşəkar avadanlıqlar təqdim edir. Mətbəx üçün peşəkar avadanlıqlar hardan əldə etmək olar? Məhsulun üstünlükləri nədədir? Bütün bu və digər suallara bizim əməkdaşımız cavab verəcək, Siz sadəcə www.megamart.az saytına daxil olmalısınız, Sizə lazım olan filtr kreteriyasını seçərək, axtardığınız məhsulu seçərək, operatorumuzla əlaqə saxlayıb məhsulun mövcudluğunu dəqiqləşdirib, endirimli qiymətlə əldə edə bilərsiniz. Mətbəx üçün peşəkar avadanlıqlar onlayn sifariş edərək, evinizə və ya olduğunuz yerə pulsuz çatdırılmadan yararlana bilərsiniz.