İş prinsipindən asılı olaraq, elektrik qəhvəüyüdənləri iki əsas kateqoriyaya təsnif edirlər:
• rotorlular və ya bıçaqlar — belə modellərdə dən dibində yerləşdirilmiş bıçaqların köməyi ilə xırdalanırlar, hansılar ki, mühərriklə hərəkətə gətirilirlər;
• dəyirman daşılar və ya dəyirmanlar — onlar iki bölmədən ibarətdirlər — dənlərin tökməsi üçün və üyütmənin məhsulu üçün.
Rotorlu qəhvəüyüdəni necə seçmək olar
Əsas bıçaqlı modellərinin üstünlükləri: sadə konstruksiya, ucuz qiymət, istismarda universallıq, sadə qulluq, kiçik qabarit ölçüləri. Modelin seçimi vaxtı təcrübəli istifadəçilərin və peşəkarların məsləhətlərindən istifadə edin.
Necə dəyirman daşı qəhvəüyüdənini seçmək olar
• Dəyirman daşı qəhvəüyüdənlərində əsas işçi hissə iki modifikasiya olur: konusşəkilli — dəyirman daşlarının belə növü çox qızmaya meyilli deyil; şnek — səssiz işləyir.